Zwangerschapsmassage

Vanaf 16 weken kunt u bij mij terecht voor een volledige zwangerschapsmassage, waarbij ook de buik kan worden gemasseerd met zachte rustige strijkbewegingen wat weer een kalmerende werking heeft op actieve en druk trappende baby’s en deze zo tot rust te brengen. Dit is een unieke ervaring voor zowel de aanstaande moeder, baby en ook voor mezelf. Elke keer weer is het een prachtige en mooie ervaring hoe moeder en baby hierop reageren.

Massage kan tijdens de zwangerschap bijzonder heilzaam zijn omdat ze de zenuwen kalmeert en verlichting geeft bij algemene klachten zoals rugpijn, spanning in de schouders en pijnlijke benen en voeten. Rustige, kalmerende strijkbewegingen stimuleren de bloedsomloop zonder het hart extra te belasten en kunnen bloeddruk en hartslag verlagen. Dit brengt zowel moeder als de baby tot rust. Er wordt gebruik gemaakt van orgonomy en/of sederende massage technieken

Het masseren gebeurt in een rustige, sfeervolle ruimte waarbij alle aandacht is voor moeder en baby onder een rustgevend muziekje even wegdromen, eventueel angst wegnemen over de komende bevalling is het mooiste wat er bestaat.

Er mogen echter geen complicaties zijn.